Foto

Oppfatter vi farger likt?

Vi driver med forskjellig typer teknikk på skolen atm, og ettersom vi snakket om øyets anatomi iforhold til kameraoptikk idag, spurte læreren om vi "oppfatter farger likt?"
Jeg tror det var ment som et retorisk spørsmål ettersom han verken ventet på svar eller gikk gravde videre, men det er likevel et reelt spørsmål som jeg har brukt litt vel mye tid påde siste årene. Jeg har kommet frem til at det ikke er mulig å svare på det uten at man fysisk går inn i andres kropper og sammenligner, noe som foreløpig er umulig, så det er også svaret: det er umulig å vite

-Haa

Begravd under aske

Pompeii er noe av det eneste som sitter igjen hos meg etter barneskolens korte historietimer. Begravd under metre med aske, lullet i søvn av giftige gasser og senere laget til gipsavstøpninger "in the name of science".
Det å gå på brostenene de en gang gikk på var ikke som jeg trodde det skulle være - alt for mange turister - men det fikk meg til å tenke på hvordan vi om et par hundre år er glemt og intet mer enn en del av fortiden...


å så masse folk
Romerne kunne arkitektur, det skal de ha


lite hull i nettingen hvor utgravning fortsatt skjer. Selvfølgelig blir det å ta bilder mye gøyere når en ikke har helt lov #EvigRebellFortidens menneske, nåtidens underholdning

-Haa

Roma

Roma er en flott by, til og med når en ikke går inn i Colosseum eller finner Lupa Capitolina.


124 trappetrinn - vi telte
Vi trodde dette var Colosseum og forstod ikke hva all the fuzz was about


Så fant vi faktisk Colosseum og forstod
En mann gikk rundt og satte undulater på hodene til forbigående... Vi klagte ikke

-Haa

12 dagers tur

Da var årets store ferietur over. 12 dager med reising mellom Roma, Napoli, Barcelona, Marseille, La Spezia og London med skip og fly. 


Vi tok ut fra Egersund ca 3:30, men måtte stoppe på Vigrestad for å se på soloppgangen-Haa

We need to work to keep from getting rusty

Jeg har fortsatt en spesiell interesse for makrofotografi, hvordan man legger merke til så mye mer når en går nærmere. Rust er en av de tingene som er utrolig facinerende på nært hold.http://bloggfiler.no/haa.blogg.no/images/514786-10-1433846565435.jpg-Haa

Skolesøking

Nå har jeg startet å søke på skoler til høsten, og jeg må si at noen av opptaksprøvene er ganske så vanskelige...! Har gode idéer til noen, men andre er jeg virkelig helt lost på, og dette er typisk på de skolene jeg faktisk vil inn på. Et eksempel er at man skal designe nye norske sedler basert på temaet "havet", men jeg har jo ikke peiling på seddeldesign eller hav! Ja, jeg vet man liksom skal researche, men det er alikevel vanskelig, samme hvor mange bilder jeg ser på på google.

Så må jeg også sette sammen et par forskjellige portfolier, eneste problemet er at jeg ikke har peiling på hva jeg skal sende med; hvilke bilder og arbeid som er gode nok og hvilke viser best forståelse for faget som en helhet? Andre ganger sliter jeg med at jeg ikke får sende mer enn tre bilder. Jeg skal da liksom velge ut de tre beste, men hvordan kan man finne tre bilder som oppsumerer deg som fotograf?

-Haa

Looking closer

Ting ser annerledes ut hvis en går litt nærmere
-Haa

Juleuka

Det har vært en fin uke i julen. Veldig lang - det føles ut som jeg har vært borte fra leiligheten i en måned - men det gjør ikke noe, det har vært en god type langhet. Jeg tror ting har vært mindre stressende enn andre år, selv om jeg ikke klarer å få tanken på alt skolearbeidet jeg burde ha gjort, ut av hodet. Idag synes jeg jeg har en litt god unnskyldning (jobb i 7 timer) men jeg hadde jo hatt god tid igår og dagen før.... Men men, jeg skal prøve å få det gjort i morgen og hvis jeg stryker så er det bare min feil, sant?

Men over til positive ting igjen, gjett hva jeg skal gjøre på nyttårsaften? Skitur! Med 4 andre jenter! Jeg er skikkelig spent på hvordan det skal gå, jeg er ikke akurat veldig sporty, og har en forferdelig uvane med å klage hvis jeg synes det er langt å gå. Haha, de andre skal nok få gjennomgå ;)

-Haa

Beware of the person who can't be bothered with details

Fant en herlig liten konkurranse på db.no med tema "makro" og jeg sendte visst inn 6 bidrag... ops....

Alle er .jpg, derfor litt dårlige farger
-Haa

Lille petter edderkopp-Haa

Så mange ord, for liten språklig kapasitet

Jeg klarer ikke lenger uttrykke meg selv; hodet er sløvt, tungen tørr og kroppen slapp. Kanskje det hadde vært lurt med et legebesøk, kanskje det kunne hjulpet? Det har aldri gjort det før, så hvorfor skal noe forandres denne gangen? Ikke vet jeg, og jeg kommer nok til å fortsette å leve i uvitenheten siden jeg selv ikke insisterer på noe besøk. 

Canon MP-E 65mm gir verden litt flere detaljer

-Haa

Fargekvalitet

Jeg har lenge postet bilder som har elendige farger på bloggen i forhold til hvordan det er på macen, noe som irriterer meg grenseløst. Så nå prøver vi oss litt fram og lagrer i andre format (redigering er det samme gamle)....
Noen som ser forskjell?-Haa

Flyvende pusekatter

Jeg merker at skoletiden går mot slutten. Ikke noe mediaprosjekt før eksamen på mandag, ikke almennfag med mindre vi blir uttrukket til muntlig eksamen i juni, og generelt sett veldig lite å gjøre. I dag, for eksempel, reise vi inn 2 timer for tidlig til en utstilling vi skulle på. Gjorde ikke meg noe, folkene og jeg fikk matet duene og gått på outland. Så gikk de på utstilling mens jeg satte meg på toget fordi jeg er hard core! (og skulle til doktoren, men ikke tenk på det)

-Haa

I see you

but when will you see me....?
-Haa

Nydelig Kamrea

Rolf Eirik's nye kamera fra 70-tallet. Kan "tas bilder med", men det er ikke film i (tror ikke det vertfall) og vet egentlig ikke om det hadde vært i stand til å ta bilder elles pga diverse bulker her og der (though jeg forstår ikke hvorfor det ikke skulle funke fordi den har fått en dunk i siden). nonetheless beautiful.-Haa

You're the beautiful one, its society who's ugly

-Haa

Da er det vel sant at mennesker er penere på innsiden enn på utsiden...?

Har du noen gang studert hvordan hud egentlig ser ut? Alle linjene, formene og nyansene med merker som aldri forsvinner, det er jo egentlig bare døde celler. Litt ironisk om man tenker på det; vi mennesker dømmer hverandre først og fremst på utseende, selv om vi vet det er det som er dødt og det inni oss som fortsatt lever.


-Haa

a hobby that's in your blood-Haa

Canon MP-E 65mm f/2.6 macro linse

Fikk låne en helt amazing makrolinse på skolen - som nå ligger høyt oppe på ønskelisten min...!


brukken pinne


en bit med bark


DIAMANT! [stein]


bambus til å holde planter oppe med


stein


Denne ser du vel?


Små blomster


mer stein


funnet de ut enda?


og nok en stein


...det er rosebusken i hagen

-Haa

interrobang

-Haa

tiny bit retro-Haa

Like the rose and the thorn, happiness and sorrow is linked together

Forstår ikke hvorfor alt skal være så vanskelig og hemmelig hele tiden -.-''

-Haa

Fint med frost

Frost facinerer meg...Uvant å ta bilder med 1/200+ lukkertid igjen...!
-Haa

once is an inch from a habit
-Haa

so we didn't die yesterday

what we did do though, was to use 200kr to get to and from kvadrat which is always nice. Iced apple tea isn't too bad either, tough the chocolate muffin wasn't really necessary. 
so pretty....


it's the doctor!-Haa

Where attention goes, energy flows and results show

Satt fra 5 til 9 i går og komprimerte forskjellige raw-bilder til .jpg og snublet over noen englandbilder. Det virker som en evighet siden jeg var der borte, men samtidig som om det var i går. Rundt et halvt år har gått, og så sinnsykt fort! Snart er det 2013, et helt nytt år, fullt med "nye muligheter" som mange rundt meg liker å kalle det.
Ikke for å være en festbrems, men hvorfor er et nytt år det samme som nye muligheter? Det eneste jeg kommer til å gjøre er å dra meg til skolen og hjem, for så å surfe the interwebs, slik jeg alltid har gjort. Det er sånn livet mitt er, og det kommer ikke til å forandre seg bare for jorden starter på en ny runde rundt sola. Jeg kan lage så mange nyttårsforsett jeg vil, men de blir nok aldri oppfyllt (med mindre målet er å puste hver dag). I starten av dette året ga jeg meg selv et viktig løfte, et løfte om liv og død, men til og med ikke det kommer jeg til å gjennomføre. Mennesker liker ikke forandring - samme hvor godt det kan være for oss - og slik kommer det til å fortsette å være.
Hvis ting skal forandres må dette skje sent, slik at vårt våkne hode ikke merker det. Slike ting tar lang tid, et år er ofte ikke nok. Man kan komme lengre, ja, men det er så gruelig vanskelig og slitsomt og kjedelig og det krever så mye fokus, det er mye lettere å bare la ting være slik de er. Det skader meg ikke nå, så hvorfor skal det skade meg om ett års tid? Vent å se, lille venn, vent og se....

-Haa

Om man har tid til god frokost, skal man ha god frokost

-Haa

The third sunday and last day of the julabyen

Freedom is initially scarier than constraint

Some pigs have heads that turns the other way, some cats fight against the riverClan and some clocks have holes, most people just don't understand.-Haa

Hay there

Just wanted you guys to know that I'm breathing. Meanwhile, what do you think hides behind here?

And btw, if you want to play a fun game when you're by yourself in public, try to sing songs that contain some of the words the people around talk about. And try to make them hear it, you'll get so many new friends

-Haa

"you're weird" "yeah, I know, and thank you"

Jeg låner ut rommet mitt til noen gjester i helga, og har foreløbigt satt opp mancaven min på arbeidrommet. Har nesten alt jeg trenger: latte, mac, pute, lader, kamra og en flaske med vann. Det som mangler er mat og en god bok, men siden jeg er for lat/redd/trøtt for å gå forbi stuen, ned trappen, inn på rommet, hente boka for så å gjøre alt i omvendt rekkefølge, klarer jeg meg uten lesestoff. Hvis det blir krise er det en reol med strikkebøker jeg kan fordype meg i, men som sagt; jeg klarer meg.


cosy
I wish I could play the guitar... -Haa

Remember remember the fifth of november

Tror jeg snart må rydde opp i bildene jeg har på mobilen også, det ligger jammen mye rart der...!

-Haa

Creativity is a gift which we all receive at birth, but we must practice it in order to keep it

-Haa

Autumn

Vi skulle ut og se etter location idag, men siden ingen hadde et skap for oss å filme i, lbegynte vi å leke i løvet istedenfor. Er det noen der ute som har et gammelt treskap vi kan filme i så bare si ifra!-Haa

Sleepy

Holder på å re-discovere photoshop og dens filter, noe som egentlig er enklere sagt enn gjort, men også veldig gøy ^^-Haa

Life is, and will always be, beautiful

Jeg prøver å minne meg selv om dette ganske så ofte. Når ting virker mørke og triste, har man lov å sette seg ned og tenke på at verden faktisk er et fint sted, om man bare ser på ting i rett vinkel. Selfvølfelig er det mye fælt som skjer her også, men hvorfor skal det stoppe oss? Kansje senke farten litt, ja, men ikke stopp opp, og vertfall ikke begynn å gå bakover; det som er gjort er gjort og ingen kan forandre det. Prøv heller å gjøre øyeblikket vi lever i litt bedre enn det forrige. Enklere sagt enn gjort? Ja, men absolutt verdt det!

-Haa

Besøkende

En søt, liten katt diltet etter Gry-Eilén hjem fra skolen idag, og vi håpte Truls (det nye navnet vi ga den lille katten) skulle bli venn med Fia. Se hvordan det gikk lenger nede...-Haa

Same girl, different people

-Haa

Nuart

-Haa

Torsdag

Vi trasket rundt i stavanger med klassen idag i forbindelse med nuart (streetart ting, bilder kommer senere), og tenkte bare at du skulle få vite det :) og så hadde vi innlevering av bokomslag idag, og må si det gikk ganske greit, selv om det var mye tull som ble gjort
selvfølgelig måtte trygve, adrian og oli ta film av en rar fyr som synger på gata, men det blir nok lagt ut på kreativitetfordebortskjemte sin blogg en gang om ikke alt for lenge, gå heller der for å se mer


are you my mummy?


duer kan også fryse, og de ser kjempesøte ut når de gjør det

-Haa

Just a friendly reminder

Det er to dager til helg <3-Haa

Bjerkreimsmarked

Ikke så mye å si egentlig. Jeg og malin (som har ferie nå, og vi får ikke før neste uke.....) var med opp til marked igår, men var ikke lenger enn en time eller to, så fikk egentlig ikke med oss så veldig mye... litt dumt, men jeg er  jo klar over at det er nesten det samme å se på hvert år, så går egentlig ikke glipp av så altfor mye 


Photobucket
i år hadde de ikke bakt potet noen plass, så da ble det thaimat istedenfor
there's always sheep here, lots of them


og ja, når du går med kamra hevet så stirrer alle på deg 

-Haa 

She has a secret, can you tell?

Et av fjorårets skolearbeid som aldri ble vist her på bloggen :)

Photobucket

-Haa

I like gif making

Så, jeg har fått skikkelig smaken på å lage gifs av random ting :]

Photobucket

Photobucket

 -Haa

Man lengter alltid etter bedre tider

SIden jeg ikke tar meg tid til å begynne med bilderedigering nå, skal jeg vise dere hvordan portettbildene ble. Tema er at man alltid har lyst til å være annerledes enn det man er akurat her og nå. Gutten lengter etter å bli voksen, mens jenta har lyst til å være ung igjen

noen tanker om hvordan det ser ut?

-Haa

We are shadows of stars that burned before our time.

Sliten....

-Haa

Fluffy Bunny

Tante anita har fått seg et par med små, fløffne kaniner: Shira og Villemo, og de er så sinnsykt myke å ta på, jeg fikk nesten lyst til å kidnappe dem og bruke dem som kosedyr når jeg har mareritt om natten...!-Haa

Siste dagene med ferie

Huff så fort sommeren gikk! Jeg begynner allerede i 2. klasse på media om to dager, og jeg er langt ifra klar! Joda, det blir jo litt godt å komme inn en fast rutine igjen, men det å måtte komme seg opp på morgenen, ikke få sove når man vil og faktisk måtte gjøre ting før tidsfrister blir slitsomt. Og hvem vet hvordan klassen vår blir iår? nye lærere, nye fag og nye konflikter mellom elever - jepps, drama overalt. Men det har jo vært en veldig fin sommer med masse reising og nye opplevelser, så det går greit, skal nok klare meg ganske godt framover :)Image and video hosting by TinyPic

-Haa

Summer days

-Haa

monkey business

Vi var på en beach club idag nede ved stranden, og midt på dagen kom det plutselig en gjeng med silkeaper på besøk og tigget etter mat. Vi - norskingene - hadde jo aldri sett ville aper før, så vi var flinke verter og ga dem det de ville ha. Til gjengjeld tok vi ett par tusen bilder av dem, men tror ikke de brydde seg om annet enn mangoen, så det går nok greit ^^


Bildet ser kansje litt rart ut, som om det burde snus, men apen henger nedover og spiser, og om jeg snur det ser det ut som om den står i en veldig unaturlig posisjon, derfor er den i rå formatet.
look at me, i'm cute!

-Haa

Teardrops that drop. Like drip drop, drip drop.

-Haa

No one looks stupid when they're having fun-Haa

barbecue in the rain... great! -.-''

Ikke hver dag går som planlagt, men selv om grillfesten ble kort og kald, var det veldig koselig :) Ting er jo bare så gode som du selv lager dem, vett'u!
ahh, the wonderful people over there....!

Og forresten så er det Benedict Cumberbatch sin bursdag idag :D Gratulerer så mye til han!!
-Haa

korte tekster trenger ikke konklusjoner

Vel, det går mot slutten av bildene som ble tatt i England. Har nok råmatriale til 5 innlegg til, men siden vertfall halvparten er av bare grønne blader skal jeg prøve å korte det ned til 2 innlegg. Tror jeg....

Vel, om en uke er jeg i Brasils varme omfavn, og vi får se hvordan de to ukene blir ^^ Jeg tar med kamra og mac, men er ikke 100% sikker på internettkoblingen, selv om kontaktene våre der nede har sagt det skal være mulighet for en simpel blogger å opprettholde kontakten med folkene sine. Jeg håper vertfall det, så slipper dere å lide dere gjennom to helt tomme uker, for så å bli bombandert med masse bilder uten noe annet enn en rar tittel og liten hilsen....! TIden vil vise, kjære folk ;)-Haa

The robbed that smiles, steals something from the thief-Haa

an investment in knowledge pays the best interest

-Haa

If it makes you happy, it can't be that badDe tre øverste bildene er såper, ikke mat
-Haa

"knock knock"-"who's there?"-"doctor"-"doctor who?"-"how did you know?!"

Etter en uke på sommerhytta uten internett er jeg tilbake igjen, og ser at de kommende innleggende kommer til å bestå av bilder, men det gjør vel ingenting? :)
Forresten, på bilturen hjem idag ble jeg hektet på skikkelig kule knock-knock vitser... bare så dere er forberedt! ;) 

-Haa

You see, but you do not observe

-Haa

75mm-300mm linse

Okay, så jeg var nettopp ute og lekte litt rundt med 75mm-300mm linsa som følgte med kamraet når jeg kjøpte det (har 3 linser nå som jeg kan bruke: 18mm-200mm, 18mm-55mm, 75mm-300mm) og det var skikkelig uvandt! Når jeg zoomet helt inn kunne jeg ta bilder langt vekke, ja, men det gikk nesten ikke an fordi hendene mine skalv så veldig og gjorde bildet uskarpt. Til og med når lukkertiden var oppe på 300 var det vanskelig å få klare bilder... Så når skal egentlig 300mm brukes, noen som vet? (or else I'll just ask google)
Men må si at når jeg gikk litt bort fra motivet og fant en måte å holde kamraet stødig, ble det ganske så fine bilder. Jeg har alltid hatt en fasinasjon for bier og vepser til tross for min utrolige fobi for dem, og med denne linsa greide jeg faktisk å få tatt bilde ganske så nærme en av dem ^^ Så jeg kommer nok til å bruke denne linsa også en gang iblandt, selv om de andre er mer brukervennlige til mine behov. 

Og hvis du ikke forstod noe særlig av dette, bare se hvordan bildene ble, okay? :)-Haa

RickRoll'd

I just got RickRoll'd by an episode of Doctor Who, how fun....!-Haa

we're all a little bit weird

Det var loppemarked i byteltet idag, og da er det alltid verdt å ta med kamra ^^
Jeg har sååååå lyst på denne, men på prislappen stod det 350,-
Denne søte lille tingen ble med meg hjem for bare 2 kr ^^-Haa

There are so many beautiful reasons to be happy

-Haa

moped mammut

Far har skaffet seg en ny moped, en tempo mammut 1959 modell (tror jeg). Selv om den er ganske rusten og helt klart gammel, er den sinnsykt søt! Knall rød (ikke dus rød/oransj som blogg.no vil ha det til) moped med pipe-bjelle, trå-igang motor og sykkel-lignende gir system :]


-Haa

Stumbleupon.com

Vil bare vise dere noen utrolige bilder jeg har funnet på stumbleupon i det siste. For dem som ikke vet det, er dette en side der du logger deg inn, registrerer interresene dine og trykker på en knapp der det står "stumble" for å komme til en vilkårlig side på internett som du helt sikker vil like. F.ek. hvis du trykker at den skal stumble på sider som handler om "food/cooking" som jeg ofte er inne på, får du opp masse forskjellige sider med oppskrifter og bilder av mat. Kjempegreit!

Så er det også en interreste som heter "Photography" og det er her jeg har funnet disse amazing bildene som er nedenfor. enjoy :] (blogg.no vil ikke laste opp bilder, så må trikse litt med html, noe som gjør at bildene ikke vil forminske bildene. men de er linket, for de som vil se hele bildet)

Skulle gjerne vist alle de fine bildene jeg har funnet, men internett er internett og stappfullt av bilder, så du får heøøer bli medlem på stumbleupon og se selv ;] (kremt)
-Haa

Vintage ThereseSånn ble bildene etter litt redigering. Hva synes dere? 
-Haa

bloody serious

-Haa

Lensflare

SItter her på skolen og drømmer meg bort til gårsdagens sol.... 

-Haa

weather with moodswings?

Idag har det både regnet, snødd, haglet og vært sol, nå venter vi bare på å se om det kommer lyn og torden i kveld....-Haa

Man applauderer et fyrverkeri, men ikke en solnedgang-Haa

Film Noir sneak peak-Haa

Stirling Station (part 2)

Flere bilder fra striling station, denne gangen masse fugler. Håper dere synes noen av dem er fine ^^,
They're like dinosaur feet, but who do they really belong to? 


It's le Emu! :D
"cheese!"
Fluffeh!


I'm, like, a chicken or something


We named him Corbin Bleu :D


aw, love birds :3
and I get really happy when you pet me on my head :3

Og ja, jeg ble veldig engelsk og barnselig når jeg la inn kommentarer på bilder, but that's how I roll :)
-Haa

Stirling Station (part 1)

Dette var den siste hele dagen vi er her i Oslo, i morgen står hjemreisen for tur, men det stoppet oss ikke i å klare en utflukt i dag også ;]
Denne gangen bar det til Stirling Station, en går med masse forskjellige dyr og oppfinnelser. Gården eies av en australsk mann (awesome-dialekt.no) og ei norsk kvinne som har bosatt seg her på østlandet, og hvis du noen gang er utforbi Oslo med litt dødtid for hånden er det virkelig verdt å sjekke (google maps har adressen, det er litt vrient å finne fram...)! De aller fleste dyrene (ink. sauen og kakaduen) var veldig kosete og greie, og veldig snille mot barn og unge. Det eneste jeg må advare deg om er at det koster endel (70,- pr.pers, 200,- pr. familie på 3, deretter 50,- pr. pers), både lukten og lyden var sterk og at det var nok med folk idag - på en kald, overskyet dag - så hvis du reiser midt på sommeren er det sikkert helt stappfullt... 


Diggydiggy hole, I'm digging a hole (yogscast reference) ;]
sykkel gressklipper ftw? :)
Dette er en levegg. Get it? Le-vegg? xD


Piece of Art...!


Bad Car eller Badecar, up to you 


Bæ...
omnomnom, kamera

part 2 med fugler kommer senere en gang 
-Haa

Ruin bilder

Vi var idag ved noen gamle kirke ruiner, der jeg gikk litt gal med kamera... Kansje ikke de mest spennende bildene, men det var vertfall gøy å gå rundt å se på ruinene ^^ og så var det bittelitt kaldt... -Haa

Teknisk Museum

Vi var på teknisk museum igår, å tenkte bare jeg skulle poste noen bilder derfra ^^


It's a sunny daaaay
Mirrors... Everywhere!


Brainzz....


Kult Kamera ;]
Liker forresten at en diskmann - som jeg brukte når jeg var liten - har komt seg inn på museum... -I feel old-
It's not tiltshift, it's just small
amagash, so plitty! 


Ole Isak er ikke spesielt fornøyd med å bli foreviget på kamera... jaja :P


-Haa

Breadface

At first I was like


But then I just


Jepps jeg er snill med Fia, meeeeeget snill :3 men hun fikk vertfall spise brødet etterpå som premie, og jeg tror det er dét hun bryr seg om :P


yaaawn...


omnom my hair

Du forstår vel at jeg har hatt en veldig inholdsrik dag? Vel, jeg mistet jo visakortet, skolebeviset og kolumbuskortet på én og samme tid, det bør jeg vel få en liten aplaus for? Måtte løpe (greit, kjøre) rundt hele byen for å se om det lå ved fortauskanten en plass, de hadde nemlig kontroll på turen hjem til Egersund, så jeg visste at det ikke lå igjen på Sandnes.
Heldigvis så hadde en konduktør på toget funnet det, og jeg fikk det tilbake relativt kjappt ^^
-Haa

togtur

Tok bildene til sjanger-oppgaven i fotostudio idag, og tror de ble ganske vellykkede ^^ tok fram kameraet på toget for å se igjennom dem, endte opp med å ta tilfeldige bilder rundt i vognen. Hadde ganske lyst til å ta bilde av noen av passasjerene (de var ganske -kremt- interresange) men da lukkerlyden på kamraet hørtes den første gangen, reiste en gutt seg "diskré" og forsvant innover på toget, noe som ikke kunne bli tolket som noe annet enn et tegn... ;P


-Haa

First say to yourself what you would be; and then do what you have to do.-Haa

Kvister

-Haa

Birds

Kort dag på skolen idag, var hjemme allerede i 11-tiden :D Teknisk sett måtte vi gjøre skolearbeid hjemme, noe som jeg skal ut å gjøre så snart modellen min ankommer (snart, forhåpentligvis).
Var ute på jakt etter location, da jeg så søte fugler svømmende i vannet, og måtte ta bilde av dem ^^ og jeg vet jeg ikke er særlig flink å ta bilder, men det øverste due-bildet ble jeg faktisk fornøyd med :o de andre var helt greie, men på storskjerm er det bare det ene som er skikkelig klart og i fokus ;]
-Haa

Happy Valentines

Jepps, nok en valentines som forever alone... men det gjør meg egentlig ikke noe, synes den 14. februar er den 14. februar :P selvfølgelig hadde det alltid vært gøy å vært verdsatt og da spesielt på en dag, men som sagt: det gjør meg ikke noe
Hadde en meget.. interresant photshoot idag med Karen, men er ikke sikker på om jeg vil legge ut selve bildene enda, om jeg i det hele tatt gjør det. Men den inneholdt ting med å bli forlatt, kremfarget kjole og mor's gamle bryllups-diadem...! (og det var tilfeldig at dette temaet ble fotografert akurat idag)

 -Haa

photoshop Actions

Har ikke noe å gjøre på skolen akurat nå, så jeg har heller holdt på i photoshop og funnet noe som heter actions. Visste ikke hva det var først, men det var jo ikke akurat vanskelig å finne ut av etter litt googling ;) Dette er noen av de vintage-effektene jeg har lastet ned

var noen av dem pene?
-Haa

snow is freezing cold...!

Snø, snø og mer snø. Det er gått en hel måned i 2012 og det virker som om det kalde været nettop har funnet seg til rette. Hvor lenge kommer den til å bli? Mars? April? Eller kansje til midt i juni?
Ikke ta det feil, jeg synes det er kjempefint å se på og sånt, men det er bare så irriterende at det ikke går an å ta seg en joggetur når som hels eller sitte ute i lengre perioder uten å fryse til fjell.
Men man får vel gjøre det beste ut av det. Sitte inne og lese er kansje det som frister mest, vertfall når TV'en ikke er ledig.


-Haa 

fasadefotografering i Stavager

Vi skulle egentlig ta bilder av fasader i Stavanger idag, men siden det blir litt kjedelig etter omtrent tre hus, endte jeg opp med ca. 100 bilder av random stuff som fantes rundt i Stavanger... Enjoy :D-Haa

Disney Monopol

Noen andre som hadde denne versjonen av monopol? :3
-Haa

Prepared for the worst but still praying for the bestDette er en av de dagene jeg legger meg framfor mac'en om kvelden og kjenner føttene forsvinne vekk, for sliten (/lat) til å bevege dem. Orket ikke å dra meg bortover gulvet 2 meter for å få tak i en bruksannvisning, så jeg ropte på broren min og fikk han til å gjøre det...
Og nå er jeg trøtt, men orker verken å ta på natteklær, skru av lyset eller flytt meg til senga, så kommer til å sovne midt på gulvet i natt med lyset på... koselige greier :3
-Haa

Fun with the lights of the City

-Haa

avsluttet 2011 med et smell

Fyrverkeri er nok ikke det enkleste å ta bilde av, men legger ut noen alikevel. Finnes så mye å huske i 2011, men håper det blir enda mer i 2012! Godt nyttår og lykke til med nyttårsforsettene ;]-Haa

God Jul :3

Ha en riktig god jul alle sammen!
-Haa

Even the rutabaga is in a christmassy mood


Can you see the heart?

-Haa

Do you really wanna see how bad it can be?-Haa

Malin in Wonderland-Haa

Årets Første SnøDere har kansje merket det allerede men jeg sier det alikevel... Det er snø ute :D
-Haa

an apple a day keeps the doctor away


I just wanted to remind you...!


-Haa

Follow your heart, but bring your brain

-Haa

Utstilling (finally!)

Ja, endelig legger jeg dette ut! Eller, endelig legger jeg noe som helst ut! xD
Sånn kan det gå når man er opptatt med å se på "alt" (dvs ingenting) som skjer på facebook + weheartit.com ;P

Først og fremst må jeg jo vise de 3 søte chihuahuaene til Lis Inger :3 og beklager at det ikke er den beste kvaliteten på bildene, det var inni en hall og alt bevegde seg hele tiden, såååh....


Pondus, Minnie og Lady Gaga :DOg så bare noen tilfeldige, søte hunder :3


-Haa

"makro linse"

youtube er en smart plass å være, det lærte meg nemlig hvordan man kan ta klare nærbilder uten makrolinse :DDette er det nærmeste kamra kommer til vanlig, uten å miste fokus.


men se her, dette er det samme 10-taller som på det forrige bildet, bare mye nærmere ved hjelp av én enkel ting: snu linsen! Du kommer kjempenærme :D
men husk å være forsiktig; når du holder linsen inntil åpningen på kamraet (det går jo ikke an å sette den fast - du må holde både kamra og linse + fokusere/zoome samtidig) må du ikke ha den for nærme, det kan jo komme riper, noe som ikke er gøy å ha :P Så er det også en veldig liten margin på hva som er i fokus og ufokus, så du må holde både linsen og kamra helthelt stille, noe som blir vanskeligere og vanskeligere ettersom hendene blir slitne etterhvert. 
Men hvs du greier dette, kan du jo få ganske fine nærbilder ;)


en liten del av et teppe
 
-Haa

Let me tell you 'bout the birds and the bees....

En av de siste biene i 2011?
-Haa

textures

Yes, I'm bored and boring...
-Haa 

Variasjon av et Bilde


Okei, jeg må innrømme at det ikke er en dårlig ting å ta bilder i RAW format, det å holde på med metadata er skikkelig gøy (spesielt når man har andre, litt kjedeligere ting man egentlig skal gjøre) :3
-Haa

Pikachu

Fant fram en av mine gamle pokémon figurer for å feste på moodboarden, og føler meg meget nostalgisk ^^ Kunne ikke la være å ha en liten photoshoot med pikachu, den er så søt :D
Mine favoritter var forresten pikachu, psyduck og mew ;]Ahh, gode tider
-Haa

Kattunger på ogna

Vi var på besøk til Mona (hun er tante til moren min) idag som bor på gård/drivhus(haha, hun bor på et drivhus...)/gartneri. Og der har de noen kattunger... søte kattunger...
Dette visste jeg og var godt forberedt: kamra lå klart i lommen med fullt batteri og nesten tomt minnekort, så jeg kunne ta masse bilder :D Og du kan si, det gjorde jeg. Satt igjen med 148 kattebilder, men etter en liten oppryddning var det "bare" 87 stykk igjen... xP
Veldig vanskelig, men skal prøve å ikke legge ut så altfor mange... :3

 

"...ikke legge ut så altfor mange... :3"  haha, som om det går an...
-Haa

Moreller

Noen som har merket at moreller har to farger? It's kinda awesome... :D

-Haa

Raindrops-Haa

Søte, lille fia

-Haa

Some pictures-Haa

Fokus

-Haa

A little cloud in the Sky

Jeg har en rar liten obsession med skyer. Vet ikke hvorfor, men de facinerer meg, og jeg har sikkert over 100 bilder av bare skyer liggende rundt forbi på diverse minnepenner o.l. Tenkte bare jeg skulle dele min facinasjon med
dere ^^
Noen av bildene har dårligere kvalitet enn andre pga. de er tatt med mobilen... Alle unntatt to, faktisk :P

Hvilket bilde likte du best?
-Haa

Fia om kvelden

Det å ta bilder i mørket er ingen enkel jobb. Lukkertiden går automatisk opp, noe som fører til at man må holde kamra helt stille, lenge, og at motivet må sitte helt stille, lenge. I tillegg har kamraet vanskeligheter med å fokusere automatisk, så alt går på manuell behandling, noe som fører til mer jobb.
Og mer spenning om du faktisk har fått noen brukbare bilder :)Tok tilsammen rett over 40 bilder, og tre av dem (de tre øverste) ble noenlunde brukbare. 3 av 40... x]
La ut de to nederste fordi det var litt kult å se forskjellen på Fia og speilbildet hennes i vinduet :P
-Haa

St.Hans Bilder

På st.hans tok jeg over 270 bilder med det ene kamraet, så dere får se et bittelite utvalg av disse.... enjoy ;] -Haa

Klassetur bilder

Bare noen av bildene jeg har tatt på klasseturen + noen få vi fikk på avsluttningen, most likely tatt av Therese ;]


Insjekking i hytter og hus

 
Her kan du se både min fungerende taxi aka mor, fotografen Therese, våre to lærere, to andre taxier og elev Malin


Forever alone D:


Jeg, Malin og Therese delte hytte; Revehiet.


For en flott klasse :)


Poker!!


Aktivitet #1: goKart


Sopebobler :D Sooooo Fuuuuuun!


Gjett hvem som owner alle i volleyball :D Ikke meg....


aktivitet #2 Klatring/rappelering


scary o.O

Mine nye venner :D synd at begge to rømte så fort de fikk sjansen....


Og alle i klassen vår er svært fotogene....!


svææææært xD


Aktivitet #3 Rating

En kjempe koselig tur :D Veldig godt at vi fikk en så fin avsluttning, men kommer til å savne alle sammen!
-Haa

Blomster idag

-Haa

Pictures in the woods-Haa

Tenn et lys for Japan

Vil bare tenne et lys for Japan, og alle der som er rammet av jordskjelvet og tsunamien. Dere er i våre tanker...!-Haa

A glowing stone...!

Hehe, kunne ikke la være :] 
-Haa

En solfyllt dag med bilder


-Haa

makro + fia = cute
:P

-Haa

Teeny Tiny Heart-Haa

Juletrepynt

-Haa

Julebyen

Jeg skal vekk i helgen, og siden det er siste helg med julebyen, måtte jeg gå å ta litt bilder :] Beklageligvis så er det så mørkt at de fleste ble ikke så veldig gode, men dere får vertfall se litt ;P
Gøøøøøy....


Se, vi hadde kaka.... Hva skjedde med bildet...? O.o
God Jul, folkens :]

-Haa

Julestemning

-Haa

White Snow

-Haa

Liten hund, stor munn

Naboen har en liten papillon. Hver gang vi går forbi huset deres, langt ute på gaten, bjeffer den. Og ikke bare litt...!
Men så må jeg si at den kan være ganske så søt, også :3

-Haa

Follow her around

Noe av det gøyeste jeg gjør med kamra er å følge etter Fia og ta bilde av alt hun gjør ;D Som jeg tilfeldigvis nettop har gjort...!


-Haa

Blomsterbilder

-Haa

Ruffe the dogHunden til tante Grete. Han er vanligvis ganske fotogen, men ville absolutt ikke se på meg i dag... xP
-Haa

My Lovely ChandelierLove It!
-Haa

hits