desember 2014

Romjul

Så var visst julaften over for 2014, og da ønsker jeg alle en god romjulstid med venner og familie :]


Bildet over var julebildet vår i år, og med envher photoshoot kommer det alltid tullebilder....-Haa

Luftens rotter?

Jeg har flere ganger hørt at duer - de vanlige, grå byduene - blir omtalt som luftens rotter, men har aldri klart å si meg enig. Ikke er jeg noen dueelsker heller, men det er noe med disse fuglene som facinerer meg. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det, men tror det har noe å gjøre med hvor tamme de blir rundt folk med mat. 
Et eksempel på dette er selvølgelig Markusplassen i Venezia der turisster mater dem med tørre maiskorn gjennom hele dagen, men jeg har også sett en mer "personlig" hendelse med mat og fugler: 

I parken ved Breiavatnet i Stavanger kræler med både måker, ender og duer, og en dag satt jeg og kikket på dem før jobb. Etter en liten stund kom en mann og satte seg på en benk nede ved vannkanten, og plutselig flokket alle fuglene rundt ham. Mange stod nede på bakken mens noen hoppet opp på benken han satt på, andre igjen landet på den tomme håndflaten han stragte ut til dem, som om de kjente og hadde et tett forhold til denne mannen. Det var ganske facinerende å se på, og jeg har i etterkant tenkt på hvor ofte han må komme med mat til dem for at de kjenner han igjen så godt. Fugler har ikke noe særlig god luktesans, bruker de da visuelle spor for gjennkjennelse? If so, hvordan er det da når han han skifter klær? Hvordan fungerer det hele?

Selvfølgelig forstår jeg sammenhengen mellom dyr og mat og instinkt og tilpassningsdyktighet, men jeg synes allikevel det er stilig å tenke på.

-Haa

Legebesøk

For en ukes tid siden var jeg inne hos fastlegen for å skjekke noe med hjerte. Han sa det ikke virket som noe farlig, men valgte allikevel å sende med videre til en ekspert, noe som førte til at jeg måtte ta en blodprøve og to.

Så jeg møtte opp på tirsdags morgen, ganske nervøs for nålen som snart skulle dra ampulle på ampulle med blod ut av kroppen min, men bestemt på å få det unnagjort. Jeg blir kalt inn, satt i en stol og stukket i høyre arm. Jeg klunker av smerte og redsel, og hører "oisann, vi må visst ta andre arm" fra pleieren.

Stikk nummer to, denne gangen i venstre arm. Rommet sveier, noe jeg prøver å si høyt, men ordene sitter liksom fast. I neste øyeblikk våkner jeg med en dame på hver side som strever fælt for å få meg opp av stolen og over til en benk. Jeg kikker bare dumt rundt meg, og det går over ett minutt før jeg forstår at jeg besvimte pga en liten blodprøve... Ops...


Slik ser armen min ut nå, bare litt blåere ettersom iPhone ikke tar opp farger så bra...

-Haa

Vi venter på vinter vær

På lørdags morgen så jeg en sølepytt som var frossen, og tenkte "ahh, nå kommer vinteren". To timer etterpå falt regnet ned i bøttevis... Jeg vet vi på sør-vest landet ikke er de eneste som fortsatt er stuck med høsten, men av og til føles det slik ut når jeg får snø-snapper fra alle andre som har flyttet innover i landet.
Selv om regndager er så og si like på sommeren og vinteren, kjenner jeg jeg savner sommerregnet med alle sine grønne blader og røde bær...Sorry for at jeg ikke er så aktiv, jeg har bare noen innlegg jeg har lyst å skrive,
men ikke får helt til, og da går det en del tid ned i å skrive og slette...
-Haa 

hits